Кошик
182 відгуки
+380988064747
+380
98
806-47-47
+380
93
922-88-38
+380
68
516-43-09
Гуртовня "КОРД"
Різновиди шнуркової продукції

Різновиди шнуркової продукції

Різновиди шнуркової продукції

07.02.15

 Всю шнуркову продукцію можна класифікавати за видом матеріалу, з якого вона виготовлена, а саме:

  • вироби з натурального волокна;
  • вироби з синтетичного волокна.

Натуральні канати та шнури виготовляють з рослинного волокна, такого як джутове, лляне, бавовняне, сизальове (агава), манільське (банан, абака). Такі канати не мають переваг по технічним характеристикам, але завдяки низькій ціні, екологічності та естетичному вигляду знайшли широке застосування в декоративному оформленні, оздобленні та утепленні дерев'яних будинків, в непромисловому будівництві.

 В нашому магазині Ви можете придбати гуртом та вроздріб канати з натурального волокна:

  • джутові канати;
  • лляні канати;
  • бавовняні канати;
  • сизальові канати.

Детальнішу інформацію про матеріали для виготовлення канатів можна отримати в статті  http://cord.te.ua/a180874-materali-dlya-vigotovlennya.html

Шнуркові вироби з синтетичного волокна значно міцніші ніж їх натуральні аналоги. Також вони легші, еластичніші та стійкіші до впливу агресивного середовища. Синтетичні канати розрізняють за типом волокна, з якого їх виготовляють:

  • поліпропілен (фібрілірований, мультифіламентний);
  • поліамід (капрон, нейлон, перлон);
  • поліефір (поліестер, LCP , HDPE , Vectran);
  • поліетилен (ПЕТ, PEVA);
  • арамід (кевлар, Twaron , Technora);
  • акріл (дралон).

Досить часто канати виготовляють з комбінацією різних волокон, в тому числі натуральних.

Найбільш поширені канати поліпропіленові. Поліпропіленове волокно володіє цілим комплексом корисних властивостей:

  1. Міцність волокна не залежить від вологості і складає від 35 до 80 гк/текс.
  2. Коефіціент видовження не залежить від вологості і складає від 15 до 30 %.
  3. Висока еластичність.
  4. Густина волокна 0,9 г/см3 забеспечує стабільну плавучість.
  5. Легкість.
  6. Стійкість до агресивних середовищ (кислоти, луги).
  7. Стійкість до біовпливу (мікроби, гриби і т.д.).
  8. Низька вартість.